[Giro] Gadret wint in Castelfidardo

John Gadret heeft de elfde etappe in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De Fransman sprong in de laatste kilometer weg uit de groep van de favorieten en zegevierde zo voor Joaquim Rodriguez en Giovanni Visconti. Alberto Contador behield met zijn vijfde plaats de roze leiderstrui.

De heuvelachtige etappe kende een onrustig verloop. Pas na zestig kilometer ontstond de eerste kopgroep van de dag, onder de elf vluchters bevond zich Steven Kruijswijk van de Raboploeg. Ook de nummer drie in het klassement Christophe Le Mével was onder de vluchters die enkele minuten voorsprong kregen.

In de slotfase van de etappe kreeg de ploeg van leider Contador hulp van andere teams, waarna het verschil snel slonk. Daniel Moreno vond het vooraan niet snel genoeg gaan en demareerde op dertig kilometer van de streep, waarna alleen de Litouwer Ignatas Konovalovas nog aansluiting bij de Katusha-renner vond.

Michele Scarponi gaf zijn ploeggenoten de opdracht om het tempo op te voeren en één voor één werden de vluchters gegrepen. In de laatste steile kilometer ging eerst Konovalovas er aan, waarna Gadret wegsprong en op vijfhonderd meter van de streep ook Moreno greep. De Fransman had vervolgens voor de finish net genoeg over om de aanstormende Rodriguez en Visconti voor te blijven. In het algemeen klassement pakte Nibali de derde plaats over van Le Mével. Voor de rest veranderde er niets bovenin.

Uitslag elfde etappe

# Naam Land Ploeg Tijd
1 John Gadret Fra AG2 3:33.11
2 Joaquim Rodriguez Spa Kat z.t.
3 Giovanni Visconti Ita Frn z.t.
4 Jose Serpa Col Adn z.t.
5 Alberto Contador Spa Sax z.t.
6 Roman Kreuziger Tsj Ast z.t.
7 Dario Cataldo Ita Qst z.t.
8 Michele Scarponi Ita Lam z.t.
9 Pablo Lastras Spa Mov z.t.
10 Vincenzo Nibali Ita Liq z.t.


Klassement na etappe elf

# Naam Land Ploeg Tijd
1 Alberto Contador Spa Sax 40:37.51
2 Kanstantsin Sivtsov Wru HTC +0.59
3 Vincenzo Nibali Ita Liq +1.21
4 Christophe Le Mével Fra Gar +1.28
5 Michele Scarponi Ita Lam z.t.
6 David Arroyo Spa Mov +1.37
7 Roman Kreuziger Tsj Ast +1.41
8 José Serpa Col And +1.47
9 Dario Cataldo Ita Qst +2.21
10 Matteo Carrara Ita Vac z.t.