Mannen denken meer aan eten dan seks

Een Amerikaans onderzoek heeft bewezen dat mannen helemaal niet zo pervers zijn als vrouwen denken. Zo schiet ons mannen helemaal niet iedere zeven seconden een geile vrijpartij door ons hoofd. Nee, de gedachten van mannen blijken vaker uit te gaan naar eten.

Onderzoekers van de Ohio State University hebben voor het opzienbarende onderzoek maar liefst 163 vrouwen en 120 mannen nodig gehad. Hen werd een teller in handen gedrukt waarop zo elke keer moesten drukken als ze dachten aan hun gezondheid. Zes van de tien moest klikken als er een gedachte aan seks door het hoofd schoot, terwijl 40 procent moest drukken als ze dachten aan eten of slapen.

Het resultaat is verbluffend. Vrouwen denken per dag slechts tien keer aan seks. De mannelijke helft van de bevolking denkt dagelijks maar liefst achttien keer aan seks. Zowel mannen als vrouwen blijken meer aan eten en slapen te denken dan aan een hete wip.

De theorie dat mannen iedere zeven seconden aan seks denken, kan volgens onderzoekster Terri Fischer dan ook naar het rijk der fabelen worden verwezen. "Mannen denken ook meer aan de andere gezondheidsgerelateerde zaken dan vrouwen, dus niet alleen aan seks", weet zij.

Er zitten echter nog wel haken en ogen aan het onderzoek. Zo waren alle ondervraagden student, dus geeft het geen goed beeld voor andere leeftijdsgroepen. Daarnaast is er geen definitie gegegeven van een seksueel getinte gedachte. Zo werden een korte gedachte aan tieten als een complete dagdroom over een nummertje met Doutzen Kroes beide goed gerekend.