Rangnick wil wilskracht zien tegen United

Schalke 04 moet morgen in de halve finale van de Champions League een 0-2 achterstand zien weg te poetsen tegen Manchester United. Geen sinecure, weet ook Ralf Rangnick.

Volgens Rangnick moet Schalke wilskracht tonen om United haar wil op te leggen. In de heenwedstrijd mochten de Duitsers, die in de Bundesliga niet groots presteren, van geluk spreken dat Manuel Neuer onder de lat stond. De doelman blonk uit, maar moest ondanks zijn sterke optreden tweemaal vissen.

"Alleen als we wilskracht tonen hebben we een kans onze achterstand goed te maken", aldus Rangnick in de aanloop naar het duel met de Engelse formatie van Sir Alex Ferguson. De Duitse oefenmeester put hoop uit het verleden van uitgerekend tegenstander United.

"United gelooft er altijd in", zei Rangnick, die afgelopen weekend nog met 4-1 de boot in ging tegen het Bayern München van Andries Jonker. "Zelfs als er nog twee minuten zijn te spelen, kun je nog twee keer scoren. Dat deed Manchester United toch ook in de finale van de Champions League van 1999."