Michael wil met Williams vooruitgang boeken

Sam Michael is er alles aan gelegen om het Formule 1-team van Williams weer naar voren op de grid te krijgen. De renstal beleeft de slechtste seizoensstart sinds een lange tijd en dat terwijl de verwachtingen voor de FW33 hooggespannen waren. Dit weekend in Turkije moet het beter gaan dan in de eerste drie races van 2011.

"De basis van de auto is goed genoeg om te strijden voor de vierde plaats, achter de drie topteams. We nemen een nieuwe versie van de voorvleugel mee naar Istanbul en werken dat concept voor Barcelona en Monaco verder uit. We hebben in de windtunnel een nieuwe richting voor de ontwikkeling ontdekt. In Turkije zou je al een grote stap moeten kunnen zien," zei de technisch directeur volgens diverse berichten hevig onder vuur ligt bij Williams en moet vrezen voor zijn positie.

"In de fabriek hebben we op elk vlak progressie geboekt, maar dat heeft zich nog niet vertaald naar het circuit. Een ander punt van aandacht is onze achtervleugel. Mercedes GP heeft 7 kilometer per uur meer topsnelheid, maar tegelijkertijd problemen met de beweegbaarheid en daardoor de balans. Dat is de keerzijde. Wij proberen met onze nieuwe achtervleugel de juiste snaar te raken. Dan zouden we in staat moeten zijn om de auto's in de top tien te zetten."