Sponsors Omega Pharma en Lotto gaan uit elkaar

De Belgische wielerformatie Omega Pharma-Lotto houdt na dit seizoen op te bestaan. De twee hoofdsponsors Omega Pharma en de Nationale Loterij gaan ieder hun eigen weg, maar blijven actief in de wielersport. Dat bevestigt de ploeg van de sterkste eendagsrenner van dit moment, Philippe Gilbert.

Zowel Lotto als Omega Pharma gaat wel door als sponsor in de wielersport. "De Nationale Loterij zal hiervoor andere partners aanspreken dan de huidige co-sponsor Omega Pharma. De visies van beide partners op een toekomstig gezamenlijk project lopen uiteen", meldt Lotto. De Nationale Loterij wil een nieuw wielerproject realiseren, met de nadruk op Belgische renners en de doorstroming van jong talent.

Omega Pharma is verrast met het besluit van de co-sponsor. "De voorbije jaren werden de gemeenschappelijke doelstellingen, zowel ethisch als sportief, zowel nationaal als internationaal, ruimschoots bereikt. Omega Pharma - Lotto was een mooi project, en we zijn fier op de gemeenschappelijke realisaties", is de reactie van de Belgische firma.

Het farmaceutisch bedrijf streeft er wel naar om volgend seizoen weer deel uit te maken van het wielerpeloton. "Voortbouwend op wat de voorbije jaren werd opgebouwd, zal gestreefd worden naar een Belgisch team op internationaal niveau, waarbij een aantal kopmannen sterk omringd worden.", luidt de doelstelling van Omega Pharma.