Vitesse rest van het seizoen zonder Pedersen

Marcus Pedersen komt dit seizoen zo goed als zeker niet meer in actie. De 20-jarige aanvaller van Vitesse onderging vandaag een operatie aan zijn rechterknie. Het herstel van de Noorse spits gaat ongeveer zes weken duren, meldt Vitesse op de clubsite.

Pedersen zakte afgelopen vrijdag tijdens de training door zijn knie. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek de meniscus van aanvaller beschadigd te zijn. Pedersen onderging de operatie succesvol.

De spits, die in de zomer overkwam van het Noorse Strømsgodset IF, speelde dit seizoen zestien competitieduels waarin hij vijfmaal scoorde. Twee weken geleden was Pedersen nog belangrijk in de Gelderse derby tegen N.E.C. Nijmegen door het winnende doelpunt te maken.

Vitesse is vier wedstrijden voor het eind van de competitie nog niet helemaal veilig. De Arnhemmers hebben een voorsprong van zes punten op Excelsior, dat zestiende staat in de Eredivisie. De nummers zestien en zeventien van de ranglijst spelen aan het eind van het seizoen play-offs voor promotie/degradatie.