God of War zet spelers tegenover elkaar

De volgende game uit de God of War-serie krijgt ranglijsten, mogelijkheden om samen het avontuur te doorlopen en de optie om tegen andere gamers te vechten. Dat suggereert de Amerikaanse website Gamespot op basis van een vacature van Sony Computer Entertainment.

De gamestudio in Santa Monica is op zoek naar een leidinggevende programmeur voor diverse online functies om het team dat verantwoordelijk is voor de God of War-serie te versterken. Tot nu toe heeft de mythodologische serie nooit online functies gehad. Kratos, een Spartaanse halfgod, wil zich losmaken van de invloed van de Griekse goden en de titanen. In het spel gaat hij op jacht om zijn lust naar wraak vanwege de dood van zijn familie te stillen.

Sony wil niet bevestigen dat er een nieuw deel in de God of War-serie aan zit te komen. God of War III werd vorig jaar uitgegeven voor de Playstation 3, terwijl het in november uitgebrachte God of War: Ghost of Sparta voor de PSP een hoofdstuk was dat zich na het eerste spel uit de serie afspeelde.

Het is dan ook niet bekend of de gamestudio uit Santa Monica daadwerkelijk aan een nieuwe God of War werkt. Het bedrijf was de laatste tijd bezig met het vliegspel Warhawk voor de Playstation 3 en Fat Princess: Fistful of Cake voor de PSP. Beide spellen waren gebouwd rond de mogelijkheid online tegen elkaar te spelen.