'Red Bull gebruikt mini KERS-variant'

Red Bull Racing baarde vandaag opzien door in de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië geen gebruik te maken van het Kinetic Energy Recovery System. De Oostenrijkse renstal veroverde met Sebastian Vettel en Mark Webber evenwel de poleposition en de derde plaats. De reden voor het ontbreken van KERS is onderdeel van veel giswerk.

Eén van de verklaringen is dat Red Bull gebruik maakt van een systeem dat alleen bij de start werkt. Hierdoor hoeven geen zware batterijen en andere systemen meegenomen te worden die er voor zorgen dat de accu's snel weer opgeladen worden. Hierdoor kan de RB7 in de basis mogelijk vijftien kilo lichter zijn dan de andere auto's en kan zo de balans van de bolide verbeterd worden. Andere verklaringen variëren van een bandenstrategie tot betrouwbaarheidsproblemen.

Teambaas Christian Horner doet in ieder geval vaag over KERS. Hij zegt dat het niet gebruiken van KERS in de kwalificatie een strategische beslissing was. Hij zegt dat iedereen er morgen wel achter zal gaan komen.