Ciman: "Voor Toby wraak genomen op Arnautovic"

Marko Arnautovic maakte zich in aanloop naar de verloren interland tegen België niet geliefd bij enkele Rode Duivels. De Oostenrijkse spits zei dat hij Ajacied Toby Alderweireld een moeilijke avond zou bezorgen. De verdediger raakte echter geblesseerd in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd. Laurent Ciman verving Alderweireld. De verdediger van Standard Luik was extra gemotiveerd voor de wedstrijd.

"Ik was heel gemotiveerd om tegen Arnautovic te spelen", zei Ciman tegen Het Nieuwsblad. "Zijn denigrerende uitspraken over Alderweireld waren weerzinwekkend. Ik heb wraak genomen voor Toby." België won in Oostenrijk met 0-2 dankzij twee doelpunten van middenvelder Axel Witsel.

Ciman was gelukkig over zijn optreden tegen Arnautovic. "Ik zag dat hij nerveus werd. Dat was een goed teken. Arnautovic heeft mij beledigd. Bij een trap op mijn enkel zei hij dat ik komedie speelde, maar ik moest na de wedstrijd wel hechtingen krijgen. Na de match hebben we shirts gewisseld, maar ik zag dat het mijne Arnautovic niet interesseerde", besluit de Rode Duivel.