Ferrari stelt teleur in Albert Park

De kwalificaties in Melbourne voor de Grand Prix van Australië zijn uitgelopen op een deceptie voor Ferrari. Fernando Alonso reed de vijfde tijd, terwijl teamgenoot Felipe Massa niet verde kwam dan de achtste plek. Beide coureurs waren niet blij met de prestaties.

"Hier kunnen we natuurlijk niet blij mee zijn", reageerde Alonso na afloop. "Maar we moeten er ook geen groot drama van maken. We hebben duidelijk niet het maximale uit de auto gehaald en we moeten begrijpen hoe dat kon. We moeten nu kijken hoe de race zal verlopen. In de vrije trainingen deden we het goed in de lange runs. De vijfde plaats betekent dat ik voor het podium kan vechten. McLaren heeft een flinke stap gemaakt en je mag Mercedes ook niet uitsluiten, na hun indrukwekkende test in Barcelona."

"We waren minder competitief dan we verwacht hadden, daar is geen twijfel over mogelijk. Ik had niet verwacht dat ik voor pole kon gaan, zeker als je kijkt naar de tijd van Vettel, maar ik had wel gehoopt om wat hoger te staan, aldus Massa. We hadden problemen met de grip op de harde en zachte band. We moeten ons nu zo goed mogelijk voorbereiden op de race. Als pure snelheid niet het belangrijkste is, is betrouwbaarheid dat wel. Mijn spin in Q3 kwam doordat mijn banden nog te koud waren. De set was niet beschadigd, maar het hielp natuurlijk niet."