Horner laakt uitspraken van Hamilton

Christian Horner vindt het jammer dat McLaren-coureur Lewis Hamilton Red Bull Racing geen pure renstal vindt. De wereldkampioen van 2008 had eerder deze week namelijk gemeld dat Red Bull altijd een energiedrankjesfabrikant zal blijven en daarom nooit een topteam zal worden.

"McLaren en Ferrari hebben een reputatie opgebouwd en willen die graag in stand houden. Een ander team heeft ons nu van de troon gestoten, maar beide teams gaan er alles aan doen om weer terug aan de top te komen," zei Hamilton die wijst op het verschil in achtergrond tussen de teams. "Wij zijn een pure renstal, terwijl van Red Bull moeilijk te zeggen valt wat hun toekomstplannen zijn. Red Bull is een energiedrankjesfabrikant. Het is geen constructeur met een grote en rijke geschiedenis zoals McLaren of Ferrari."

Horner zei tegen Autosport teleurgesteld te zijn over deze uitspraken. "Ik weet niet precies in welke context deze teksten van Lewis te plaatsen zijn, maar we zijn veel meer dan alleen maar een drankjesproducent en hebben een grote constructeur als McLaren de laatste jaren bovendien weten te verslaan."

"Uiteindelijk draait het namelijk toch om wat je op het circuit laat zien, en wij willen voortborduren op ons recente succes. Wij hebben de afgelopen twee jaar vijftien Grands Prix en een coureurs- en een constructeurskampioenschap gewonnen, hetgeen een prestatie is die geen enkel ander team uit de pitstraat de laatste twee seizoenen heeft kunnen evenaren."