Van Persie en Afellay bewieroken 'gunfactor'

Ibrahim Afellay en Robin van Persie waren gisteren beiden trefzeker in het EK-kwalificatieduel met Hongarije (0-4). Beide spelers loven de 'gunfactor' binnen Oranje.

Van Persie: "Zo hoort voetbal te zijn, zoals wij het vandaag lieten zien. Iedereen gunde elkaar de bal ook op de cruciale momenten." Afellay sloot daarbij aan. "Het is heel belangrijk dat we elkaar wat gunnen. Dat geeft de verhoudingen in onze kleedkamer goed weer."

Uiteindelijk kwam Van Persie er niet uit welk doelpunt hij het mooiste vond. "Ze waren allemaal erg goed." Hongarije had vooral moeite met het rouleren van de aanvallend ingestelde spelers van Oranje. "Ik heb overal en nergens gestaan en veel gewisseld met jongens. De combinaties waren prachtig en iedereen had het naar zijn zin", meende Van Persie op Veronica.

"Voor het publiek was het genieten", vond Afellay. "Ik kreeg de vrijheid om te bewegen en verwarring te zaaien bij de tegenstander. Die momenten van wisselen van positie in de voorhoede zijn moeilijk te verdedigen voor de tegenstander", aldus de speler van Barcelona. "Bij vlagen was het absoluut genieten. Het is een genot en plezier voor mij om elke keer weer bij het Nederlands elftal te melden."