Van Marwijk: "Tegenstander volstrekt kansloos"

Bert van Marwijk, bondscoach van het Nederlands elftal, had veel lovende woorden over voor zijn elftal. De 0-4 zege op Hongarije was er eentje om trots op te zijn.

"Ik heb vandaag het meest genoten van onze manier van voetballen; we speelden zoals we graag willen spelen. Soms komt dat er niet helemaal uit. Ook al speelden we vandaag uit, we lieten de tegenstander volstrekt kansloos", aldus Van Marwijk tegenover Veronica.

"Enkele spelers heb ik in de laatste fase van de wedstrijd wel laten weten dat ze voorzichtig moesten zijn, omdat we hen heel willen houden. We moesten niet overdrijven. Maar ik begrijp wel dat als je zo kan voetballen, dat je dat ook graag doet. Toch moesten we slim zijn en geen onnodige blessures oplopen."

Van der Vaart opende de score en op slag van rust breidde Ibrahim Afellay de score uit. "Bij een 0-1 stand was de wedstrijd nog niet beslist. Die tweede goal, vlak voor rust, was veel belangrijker. We waren zoveel beter, maar je wordt soms gemakzuchtig als je zoveel beter bent. Dan kan je zomaar een goal tegen krijgen."

Van Marwijk was blij met de woorden van Marco van Basten, die een loftuiting over had voor Oranje, dat 'Barcelona-achtig' speelde volgens de oud-bondscoach. "Ik vind het knap dat hij zo respectvol over ons spreekt. We willen het allemaal doen zoals Barça en de ene keer lukt dat beter dan de andere keer. Als je deze tegenstander zo vernedert, dan is dat iets om trots op te zijn", klonk het slotakkoord van Van Marwijk.