De Graafschap ziet in Pastoor opvolger Kalezic

Excelsior-trainer Alex Pastoor is een van de kandidaten om Darije Kalezic op te volgen als trainer van De Graafschap. Dat bevestigde de Doetinchemse club tegenover RTV Rijnmond. Pastoor en De Graafschap hebben nog niet met elkaar gesproken.

Pastoor zelf verklaarde dinsdag niets te weten van de interesse van de Achterhoekers. Op de vraag of hij De Graafschap een mooie club vindt, antwoordde hij dat hij een hele lijst met mooie clubs heeft. Eerder werd al bekend dat De Graafschap Erwin Koeman en Erik ten Hag op een kandidatenlijst had staan. Koeman liet al snel weten geen interesse te hebben.
Over het afvallen van Erik ten Hag is niets bekend. Directeur voetbalzaken Leen Looyen zal naar verluidt van Voetbal International opnieuw gesprekken voeren met Ten Hag. Wanneer dit tot niets leidt, gaat De Graafschap naar andere opties kijken. Eén van die andere kandidaten is Excelsior-trainer Alex Pastoor.

Pastoor heeft een aflopend contract in Rotterdam en hoort vermoedelijk komende week of hij mag blijven of niet. De trainer zelf weet nog niks van de interesse. "Ik heb nooit gesproken met iemand van De Graafschap, dus heb er niet over nagedacht", zei hij al eerder. "Ik kan daardoor ook niet spreken van termen als mooie uitdaging."