'Grote finaniële problemen voor HRT'

De Spaanse Formule 1-renstal Hispania Racing zou in grote financiële problemen zitten, zo weet F1Today te melden. Het team zelf ontkent dit en zegt gewoon in Australië aan de start voor de eerste race te gaan verschijnen.

HRT testte de hele winterperiode met de oude F110, maar kwam bij de laatste test in Barcelona niet in actie omdat de nieuwe F111 nog niet klaar was. Omdat er nog gewacht werd op onderdelen kwam de renstal niet verder dan een roll-out.

"Kijk om je heen wat er gebeurt. Mensen met een beetje verstand begrijpen wel wat hier aan de hand is. Wij als monteurs zijn inmiddels al twee maanden niet betaald. Hierdoor zijn er tot nu toe vijf monteurs opgestapt omdat ze hun salaris niet hebben gekregen. Het kan goed dat meer monteurs dat voorbeeld volgen," zei een bron binnen het team tegen F1Today.

"De berichtgeving dat we niet konden testen vanwege dempers die bij de douane liggen is natuurlijk grote onzin. Alles wordt vervoerd met de vrachtwagens vanuit Duitsland. Het waren niet alleen de dempers die er niet waren, het was een grote lijst van onderdelen die ontbraken op de F111 in Barcelona waardoor we zaterdag niet konden testen."

In Duitsland duiken er geruchten op dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone het team de helpende hand toegestoken heeft, iets wat hij volgens het Concorde Agreement niet mag doen.

Namens HRT ontkent Manfredi Ravetto alle verhalen. "Complete nonsens en ik zal uitleggen waarom. Monteurs hebben ook verplichtingen en gaan echt niet langer dan een week wachten op hun geld. Bovendien is dit niet onze verantwoordelijkheid, maar het is uitbesteed aan Kolles. Hij draagt zorg voor de monteurs, zowel technisch als financieel. De staf van HRT wordt betaald vanuit Spanje, door José Ramón Carabante. De monteurs en technische mensen, op een enkeling na, worden door Holzer Engineering en Colin Kolles geregeld en ook door zijn bedrijf betaald."

"Het maakt mij ook niet uit wat er bij die bedrijven speelt, wij hebben een contract over de levering van technische mensen en monteurs. Of er nu elke week een andere ploeg zou staan, maakt ons niets uit. Als er maar aan het contract gehouden wordt," zei Ravetto. "Wat betreft het verhaal over Ecclestone, ook dat is onzin. Technisch gezien kan het niet eens omdat meneer Ecclestone vanuit zijn positie en volgens de Concorde-overeenkomst teams financieel niet mag helpen. HRT staat gewoon op de grid in Australië en de rest van het seizoen, we hebben geen problemen zoals sommige geruchten doen vermoeden."