Wielaert kan tot 15 mei nog naar het buitenland

Rob Wielaert speelt zo goed als zeker de komende twee seizoenen bij Roda JC. De verdediger heeft een nieuw contract getekend, maar heeft daar wel een clausule in laten opnemen.

Wielaert tekende een contract voor twee seizoenen in Kerkrade, maar kan vertrekken wanneer een club uit het buitenland zich meldt. De verdediger komt momenteel op huurbasis uit voor Roda. Hij wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, alwaar hij een aflopend contract heeft.

Wanneer er een buitenlandse club zich voor 15 mei meldt voor Wielaert, dan kan hij transfervrij vertrekken. Wanneer aanbiedingen uitblijven speelt Wielaert de komende twee seizoenen voor Roda. Dat meldt Dagblad de Limburger.

Door de clausule zit Roda tot 15 mei in onzekerheid. Maar volgens technisch directeur Martin van Geel was dit de enige optie. "Als we daarmee niet akkoord waren gegaan, hadden we hem ook niet voor twee jaar kunnen vastleggen voor de binnenlandse markt en was hij na dit seizoen transfervrij geweest."

Wielaert (32) maakte in 2009 de tussentijdse overstap van FC Twente naar Ajax. Marco van Basten haalde hem naar Amsterdam, maar na zijn vertrek is Wielaert niet meer aan de bak gekomen in de ArenA. Martin Jol zag het niet in hem zitten.