Halve finalisten RTL Darts Masters bekend

De halve finalisten van de RTL Darts International Masters in Egmond aan Zee, waar behalve vijf landgenoten ook de complete top-tien van de PDC aan meedoen, zijn bekend. Twee Nederlanders wisten zich te plaatsen voor de halve eindstrijd.

Vincent van der Voort plaatste zich vanavond als eerste voor de halve finales van de RTL Darts International Masters. Onze landgenoot won in een Nederlands onderonsje met 8-6 van Co Stompé. Beide spelers speelden niet hun beste partij van het toernooi. Zowel Van der Voort als Stompé gooiden geen hoge scores en maakten onnodige fouten. Van der Voort wist Stompé tot driemaal toe te breaken en de laatste break was uiteindelijk genoeg voor de partij.

Ook Phil Taylor wist zich bij de laatste vier te scharen. The Power maakte tegen James Wade zijn favorietenrol meer dan waard door met maar liefst 8-3 te winnen. Wade liet zien langzaamaan zijn goede vorm terug te hebben gevonden, maar moest met drie legs genoegen nemen. Wade gooide een gemiddelde van ruim 98, maar moest het afleggen tegen Taylor, die tot een gemiddelde van 107,65 kwam.

Raymond van Barneveld plaatste zich als tweede Nederlander voor de halve finales. Ook hij kreeg in de kwartfinales te maken met een landgenoot. Roland Scholten kon Barney slechts vier legs bij blijven. Van Barneveld maakte indruk tegen Scholten. Hij noteerde onder meer een 170- en 161-finish. Uiteindelijk won hij met 8-3 van Scholten. De finale van de RTL Darts International Masters krijgt in ieder geval één Nederlander als finalist. Van Barneveld neemt het namelijk in de halve eindstrijd op tegen Van der Voort.

Gary Anderson plaatste zich als laatste voor de halve finales. De Schot, die in de Premier League Darts ook uitstekend staat te darten, wist PDC-wereldkampioen Adrian Lewis met 8-5 te verslaan. Lewis kende een sterk begin van de partij en kwam met maar liefst 4-0 voor. Op dat moment leek Anderson wakker te worden en de wedstrijd kantelde volledig. The Flying Scotsman kwam terug tot 4-4, maar zag vervolgens Lewis met een break weer de voorsprong pakken. Anderson raakte niet in paniek en brak Jackpot direct terug. Het verzet van Lewis leek gebroken, want Anderson trok de partij vervolgens met 8-5 naar zich toe. Hij treft in de halve finales topfavoriet Phil Taylor.