Alonso: "Ferrari staat er goed voor"

Fernando Alonso vindt dat zijn Formule 1-team Ferrari klaar is voor het Formule 1-seizoen 2011. De Spanjaard heeft veel zelfvertrouwen en de updates lijken allemaal te werken. Grootste concurrent zal echter net als in 2010 Red Bull Racing zijn.

De Oostenrijkse renstal is altijd snel in de korte runs, terwijl Ferrari de snelheid voor de race zeer goed op orde heeft. Alonso denkt dat details daarom bepalend zullen gaan zijn. "Ik ben heel blij met het verloop van onze winter en heb er net zo veel vertrouwen in als vorig jaar. Maar Ferrari is niet het enige team dat een goede winter achter de rug heeft. Red Bull en Ferrari doen niet veel voor elkaar en andere renstallen onder," zei Alonso.

"Het is nu aan ons om in Australië, Maleisië en China een beter weekend te hebben dan de rivalen. Het komt direct aan op de details, want qua pure snelheid zitten de auto's niet ver bij elkaar uit de buurt. Het is niet zo dat één van de wagens er met kop en schouders bovenuit steekt."

Daarom is het volgens de Spanjaard niet alleen zaak om goed aan het seizoen te beginnen maar ook de bolide door te ontwikkelen. "Het wordt een lang seizoen en we hebben iedere race opnieuw onderdelen nodig die ons sneller maken. Te beginnen in Australië en dan iedere twee weken weer. Hopelijk kunnen we strijden om ereplaatsen en overwinningen en dan is na de eerste drie of vier Grands Prix veel meer duidelijk."