Radioshack domineert proloog West-Vlaanderen

Radioshack kende vandaag een uitstekende start van de Driedaagse van West-Vlaanderen. De Amerikaanse formatie bezet na de zeven kilometer lange proloog in Middelkerke het volledige podium. De Nieuw-Zeelander Jesse Sergent was tien seconden sneller dan landgenoot Sam Bewley. De Belg Sébastien Rosseler noteerde dezelfde tijd en staat tweede.

Bewley ging vandaag met 8.24 minuten lange tijd aan kop, met slechts één tel voorsprong op ploegmakker Michal Kwiatkovski uit Polen. Sergent toonde in de slotfase de sterkste te zijn door de toptijd tien met tien seconden aan te scherpen. Rosseler maakte het feestje compleet door de tijd van Bewley te evenaren.

De Canadees Svein Tuft van Spidertech was met een vierde tijd de enige renner in de topvijf die niet uitkomt voor Radioshack. Jens Mouris was de beste Nederlander op de twaalfde plaats. De renner van Vacansoleil kwam binnen op 22 seconden van de winnaar.

Morgen volgt een bijna 175 kilometer lange rit van Brugge naar Bellegem. De driedaagse rittenkoers wordt zondag afgesloten met een etappe over 195,5 kilometer van Nieuwpoort naar Ichtegem.