Biemans houdt hoop op handhaving Willem II

Willem II staat voorlopig nog stijf onderaan met elf punten. De achterstand op VVV-Venlo bedraagt vijf punten. Ondanks het flinke gat houdt verdediger Bart Biemans hoop op handhaving in de Eredivisie.

Vorige week werd onverwacht met 4-3 gewonnen van sc Heerenveen. "We hebben zeker nog hoop op een goede afloop", zegt Biemans in gesprek met SEG. "In principe is de sfeer in de groep ook altijd goed en positief geweest. En als je wint, wordt die nog wat beter. Niemand had kunnen denken dat we tegen sc Heerenveen nog zo terug zouden kunnen komen. Dan speel je zo’n tweede helft en zit het ook een keer mee. Wel jammer dat VVV-Venlo vrijdag ook had gewonnen van Excelsior (1-0, red.). Onze overwinning was wel het bewijs dat we nog een kans maken."

Tegen Heerenveen maakte de verdediger zijn derde doelpunt in zes wedstrijden voor Willem II. "Ik moet zeggen dat ik iedere keer op de juiste plek sta. Zo kort achter elkaar drie keer scoren is voor mij bijzonder, maar uiteindelijk is het niet zo belangrijk wie de goals maakt. Als je scoort en wint, voelt dat wel extra goed."

De Tricolores hebben een lastig programma voor de boeg. De wedstrijden tegen De Graafschap (uit), Ajax (thuis), VVV-Venlo (uit), Roda JC Kerkrade (thuis), Heracles Almelo (thuis), Feyenoord (uit), AZ (thuis), FC Twente (uit) en NAC Breda (thuis) worden cruciaal. "Als je na 25 wedstrijden maar twee keer hebt gewonnen, is elk programma lastig", weet Biemans.

"We moeten elke wedstrijd benaderen als een finale. Alle kansen die we krijgen, moeten we benutten om punten te pakken. Ook hier thuis tegen Ajax als we het publiek achter ons hebben. Het duel tegen VVV-Venlo (19 maart, red.) kan natuurlijk cruciaal worden. Maar we moeten eerst kijken naar aanstaande vrijdag tegen De Graafschap."