Van Beukering: "Dit pakken ze me niet meer af"

Jhon van Beukering keert Feyenoord na slechts 108 minuten de rug toe. De aanvaller vertrekt naar Indonesië, waar hij de komende drie jaar onder contract staat bij Pelita Jaya Football Club.

Van Beukering had door de komst van Sören Larsen geen uitzicht meer op speelminuten, waardoor hij mocht vertrekken. Feyenoord had bovendien al laten weten dat zijn contract in Rotterdam aan het einde van het seizoen niet verlengd zal worden. Van Beukering kon de belangstelling uit Indonesië dan ook niet weerstaan en pakte zijn biezen.

"Als zij hun verplichtingen nakomen, ga ik daar per direct naartoe", reageert Van Beukering, die in een eerder stadium international van het land wilde worden, tegen Omroep Gelderland. Spijt van zijn avontuur in Rotterdam heeft de spits niet. "Feyenoord is een mooie ervaring, die ze me niet meer afpakken. Maar met al die nieuwe spelers had ik niet veel kans op speeltijd."

Van Beukering was drie optredens te bewonderen in het shirt van Feyenoord. Bij elkaar kwam de spits tot slechts 108 minuten, waarin hij meermaals de lachers op zijn hand kreeg. Zo trok de spits in de wedstrijd tegen Excelsior een sprint, waarbij hij niet vooruit leek te komen. Trainer Mario Been kon er destijds de humor wel van inzien. "John had de wind tegen."