Van der Zee haalt uit naar Ajax

Hans van der Zee heeft zich uitgelaten over de arbitragezaak die Ajax onlangs tegen hem aanspande. Hij laat aan Voetbal International weten dat hij de hele gang van zaken "erg vreemd" vindt.

"Van den Boog weigert te verschijnen in een arbitragezaak, maar maakt míj wel zwart in de media. Daar waar de waarheid boven water moet komen, daagt hij niet op. Maar vervolgens is hij blijkbaar een dag later wel in staat is om tegenover journalisten van alles over mij te zeggen", aldus de Amsterdammer.

Van der Zee laat duidelijk weten niet blij te zijn met de algemeen directeur van de Ajacieden. "Een paar uur voor de arbitrage heeft hij zich afgemeld. Inmiddels heb ik vijf verschillende redenen gehoord. Eerst vond hij het geen persoonlijke zaak tussen hem en mij. Toen mocht hij niet van Ajax. Vervolgens was hij bedreigd. Daarna hoorden we tijdens de arbitrage dat zijn gezin werd bedreigd en uiteindelijk zei hij op AT5 dat hij eigenlijk geen zin had."

De voormalig hoofdscout van de Amsterdammers werd begin februari op non-actief gezet omdat hij 'gebrekkig in de communicatie' zou zijn. Hier begrijpt van der Zee echter niets van en denkt zelfs dat het iets persoonlijks is tussen Van den Boog en hemzelf. "Het lijkt erop dat Van den Boog persoonlijke motieven heeft. Ik heb nooit commentaar gegeven. Het had allemaal op een chique manier gekund", betreurt Van der Zee.