Riis blij met rijden van Contador

Ploegleider van de Saxo Bank-formatie Bjarne Riis is blij hoe Alberto Contador bij zijn rentree gepresteerd heeft. Hij is zelfs blij dat de Spanjaard in de Ronde van de Algarve slechts vierde is geworden achter onder meer winnaar Tony Martin en Lieuwe Westra.

"Alberto is een beetje boos omdat hij het beter had willen doen. Maar ik zou me eerder zorgen hebben gemaakt als hij hier zou hebben gewonnen, want dat zou betekenen dat hij veel te vroeg in vorm is. De belangrijke wedstrijden moeten nog komen," zei Riis in het Deense Politiken. In de afsluitende tijdrit werd de Spanjaard slechts vijftiende.

Contador werd afgelopen week vrijgesproken van het gebruik van clenbuterol en hij reisde daarna meteen af naar Portugal waar hij zijn rentree in het peloton vierde. "Zijn optreden hier is heel bevredigend. Hij reisde te elfder ure hiernaar toe en nam het op tegen renners die van deze wedstrijd een doel hadden gemaakt. Na de gebeurtenissen van de laatste maanden moet Alberto blij zijn dat hij überhaupt mag koersen."

Nog onduidelijk is welke koersen Contador dit jaar gaat rijden in de voorbereiding op de Tour de France. De klimmer ziet deelname aan de Giro d'Italia wel zitten om zich in vorm te kunnen fietsen.