Valve zwijgt nog steeds over Half Life 2: Episode 3

Het inmiddels stoffige Half-Life 2: Episode 3, dat eigenlijk bar weinig te maken had met episodes, heeft al bijna drie en een half jaar niet meer van zich laten horen. De Australische website news.com.au probeerde een telefooninterview met Valve's Chet Faliszek te organiseren, maar werd niet veel wijzer.

In de mailconversaties vooraf riep Faliszek al dat de G-man Gordon Freeman uit de toekomst is en de overgrootvader van Alyx Vance zou zijn. Wij, net zoals onze collega's Down Under, geloven daar niet veel van. Gehaaid als dat die Australiërs zijn, probeerden ze tijdens het telefooninterview alsnog wat details met betrekking tot Episode 3 los te peuteren. Op de vraag wanneer Half-Life 2: Episode 3 uit zou komen, kwam een kort "We zijn momenteel niet bereid daarover te praten." Toen men vroeg of de game überhaupt uitkomt, deden de Valve-medewerkers net alsof er storing op lijn zat en ze niets konden verstaan. Zodra de vragen over Portal 2 gingen, was er niks meer aan de hand.

De Australiër mailde Chet Faliszek alsnog, omdat hij toch twijfelde over de G-man-grap. Faliszeks antwoord: "Sure it was a joke — OR WAS IT!?!?!"

Half-Life 2: Episode 3 moet ergens tijdens de kerst van 2007 uitkomen (Valve Time)