Bloedig weekeinde in Acapulco

Een reeks aanvallen op taxi's in de Mexicaanse stad Acapulco heeft afgelopen weekeinde aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Er zijn vier verdachten aangehouden in verband met de geweldsexplosie. De verdachten hadden geweren, een granaat en een machete bij zich.

De reeks aanvallen begon vrijdag. Vijf taxichauffeurs werden dood in of bij hun auto aangetroffen. De slachtpartij zette zich zaterdag voort. Een chauffeur werd doodgeschoten en vastgebonden bij zijn voertuig aangetroffen. Twee andere taxichauffeurs werden achter het stuur van hun auto vermoord. Een van hen was onthoofd. Kort daarop openden gewapende lieden het vuur op een taxi en schoten de chauffeur en drie inzittenden dood.

Zondag werden vijf auto's in brand gestoken en werd buiten een appartementencomplex een lichaam van een man gevonden dat compleet in mootjes was gehakt.

De afgelopen tijd zijn er in Acapulco tientallen auto's in brand gestoken. Wat de reden daarvoor is, is niet bekend.

In Acapulco begint maandag het Mexican Open tennistoernooi. De Mexicaanse regering heeft de organisatie van het toernooi verzekerd dat er gepaste veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.


Going loco down in Acapulco (Foto: Novum)