Ronaldo wil afscheidsduel met Seleçao

Ronaldo verdwijnt niet zomaar van het mondiale toneel. De topspits van weleer wil groots afscheid nemen van het Braziliaanse publiek.

In een interview met Globo zegt Ronaldo afscheid te willen nemen in het shirt van het nationale elftal van Brazilië. "Ik wil dat mijn laatste wedstrijd een feestje wordt", aldus Ronaldo, die graag in gesprek wil met Ricardo Teixeira, tegen het Zuid-Amerikaanse medium.

Teixeira is de voorzitter van de Braziliaanse voetbalbond en zal beslissen of de afscheidswedstrijd voor Ronaldo er komt. "Ik wil de spelers waarmee ik zo prettig heb samengewerkt weer bij elkaar brengen. Ook wil ik de wedstrijd opdragen aan de fans die van me hielden en altijd achter me stonden. Zij verdienen dit."

Ronaldo maakte gisteren bekend zijn schoenen aan de wilgen te hangen. De belangrijkste reden voor Ronaldo om te stoppen zijn de blessures waar hij de laatste tijd steeds vaker mee te maken heeft. "Ik kan het niet langer volhouden op deze manier", zei de Braziliaan bij de bekendmaking van het nieuws.