De Beule moet Janssen opvolgen bij Roda

Trainer Harm van Veldhoven wil de selectie van Roda JC komende zomer versterken met de Belgische middenvelder Davy de Beule. De Beule staat momenteel nog onder contract bij het Belgische KV Kortrijk. Bij die club heeft hij een aflopend contract waardoor hij over een aantal maanden gratis mag vertrekken. Tegenover Belgische media heeft Van Veldhoven de belangstelling voor De Beule al bevestigd.

"We kunnen wel een versterking gebruiken op de nummer tien-positie. Ik hoop de transfer in de komende weken af te ronden. Davy is een lopende speler, zoals ik ze graag heb, met voldoende technisch vermogen om in Nederland mee te draaien", aldus Van Veldhoven over De Beule, die de opvolger moet worden van Willem Janssen. Hij vertrekt aan het einde van het seizoen naar FC Twente.

Van Veldhoven verlengde zijn contract onlangs met een seizoen. De huidige verbintenis van de trainer liep in de zomer af. Roda is echter tevreden over de prestaties van Van Veldhoven bij de club. Met de trainer aan het roer staat Roda momenteel op de zevende plaats in de Eredivisie.