Jansen bemiddelde tussen Liverpool en Ajax

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft bekend dat hij een grote rol heeft gespeeld in de transfer van Luis Suárez naar Liverpool. De Engelse topclub schakelde de zaakwaarnemer in omdat Ajax en Liverpool het niet eens konden worden over de transfersom.

"Het is in dit soort gevallen niet ongebruikelijk dat we worden benaderd om een bemiddelende rol te spelen", zegt Jansen op de site van Sport-Promotion. "Dat heb ik in het verleden al meerdere malen gedaan tussen clubs."

"En ik moet zeggen, vaak met succes. Gelukkig is dat nu ook het geval geweest. Er kunnen op gegeven moment dermate principiële standpunten worden ingenomen, dat de direct betrokkenen er zelf niet meer uitkomen. Dan krijg je irritatie over en weer. Iemand met een frisse en neutrale blik kan dan soulaas bieden", aldus Jansen, die zag dat de onderhandelingen vastliepen.

"In die negatieve sfeer trof ik de partijen aan. Ik ga verder niet op details in, maar de helicopter-blik op deze zaak heeft zijn nut gehad. Liverpool, Ajax en Suárez hebben uiteindelijk met lachende gezichten handen geschud. Iedereen tevreden. Ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan bij heb kunnen dragen. Een heel voldaan gevoel", besluit de prominente zaakwaarnemer.