Marko: "Geen teamorders bij Red Bull in 2011"

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal Red Bull Racing ook in 2011 geen teamorders uit gaan vaardigen. Mark Webber en wereldkampioen Sebastian Vettel zullen net als vorig jaar geen voorkeursbehandeling kunnen genieten.

"We gaan niets veranderen aan onze filosofie om onze beide rijders gelijk te behandelen. Dat teamorders niet langer verboden zijn, betekent dan ook niet dat wij ze nu ineens gaan gebruiken. Dat past namelijk niet bij onze beleving van de Formule 1 als sport," zei Marko in Sport Bild. "Beide auto's zijn absoluut gelijkwaardig, aangezien ze ook zo door Red Bull Technology geleverd worden. Hetzelfde geldt voor alle onderdelen die er op zitten. De enige manier waarop een verschil kan onstaan, is al als er door een ongeval onderdelen stuk gaan."

Vorig jaar waren er wel problemen bij Red Bull tussen de coureurs. Toch zorgt dit volgens Marko er niet voor dat er nu één coureur voorgetrokken zal worden. "Tijdens raceweekends heeft Mark een eigen groep mensen om zich heen die alles voor hem doet, terwijl voor Sebastian aan de andere kant van de garage vanzelfsprekend hetzelfde opgaat."

Van enig voortrekken van Vette, zoals soms wel gesuggereerd is, is geen sprake. "Sebastian heeft een dergelijke voorkeursbehandeling sowieso niet nodig. Hij heeft afgelopen seizoen 66 punten verloren door allerlei problemen. Als dat niet het geval was geweest, waren de patstelling met Mark en de discussie over teamorders vorig jaar ook niet aan de orde geweest."