Porsche: "F1 nog steeds te duur"

Porsche zal voorlopig nog niet de Formule 1 gaan betreden. De baas van het Duitse autosportmerk, Matthias Müller, vindt de raceklasse nog steeds te duur. Bovendien is de kans op succes erg klein, waardoor het volgens de Duitser zinvoller is om op andere raceklasses zoals Le Mans te gaan richten.

"Er zitten absoluut pluspunten aan de Formule 1. Er is echter ook een keerzijde: de F1 is heel duur en de kans op succes minder waarschijnlijk," zei Müller tegen Automobil Revue. Daarom is Le Mans een betere optie met concurrenten als Audi en Peugeot. "Het is niet zo dat we het per se tegen Audi willen opnemen. Als het nodig is zullen we het natuurlijk doen. Het betekent dat er dan twee Volkswagen-merken mee racen. De kans dat Volkswagen wint neemt daarom alleen maar toe."

Vorig jaar doken er geruchten op dat Volkswagen of het dochtermerk Porsche er aan dacht om vanaf 2013 mee te gaan doen in de Formule 1. Het Duitse concern zou dan motoren gaan leveren, mits de kosten gedrukt zouden worden. Nu dit niet het geval lijkt te zijn wordt de deur weer dichtgegooid.