'HSV en Real onderhandelen over Van Nistelrooy'

Ruud van Nistelrooy mag blijven dromen van Real Madrid. Volgens de Spaanse krant El Confidental onderhandelen Hamburger SV en de Madrileense club over een transfer.

Afgaande op woorden van HSV-trainer Armin Veh eerder deze week, leek Van Nistelrooy een transfer uit zijn hoofd te kunnen zetten. De Nederlander is nodig bij de Noord-Duitsers, luidde de boodschap. Vrijdagmiddag lijkt er echter verandering in de situatie te zijn gekomen, aldus de Spaanse krant.

De Koninklijke zou een bedrag tussen de anderhalf en de twee miljoen euro betalen aan HSV om het contract van de aanvaller, dat loopt tot medio 2011, af te kopen. Als aanvulling is Real bereid om een vriendschappelijke wedstrijd te spelen tegen HSV, waarbij de volledige opbrengt naar de Duitse club gaat.

Directeur Jorge Valdano bevestigt de gesprekken. "Ik verwacht goed nieuws op korte termijn. Als er een akkoord komt, gebeurt dat vrijdag. Anders niet", aldus Valdano. Vorig seizoen nam de Nederlandse spits afscheid van Real Madrid na een periode van vier seizoenen. Vrijdagavond speelt HSV thuis tegen Eintracht Frankfurt en werkt Van Nistelrooy mogelijk zijn laatste duel voor HSV af.