Giggs plakt er nog een jaar aan vast

Ryan Giggs (37) verlengt zijn contract bij Manchester United met één seizoen. Dat heeft manager Sir Alex Ferguson bevestigd.

"Ik heb een paar dagen met Ryan gesproken. Hij is blij om nog een jaar door te kunnen", zegt Ferguson tegenover MUTV. "Het is ongelofelijk om te zien hoe fit hij nog altijd is. Hierdoor kan hij misschien nog wel twee jaar doorgaan. Ik had nooit verwacht dat hij hier zo lang zou blijven. Maar in de sport zijn er dingen veranderd en verbeterd op het gebied van fitness. Ryan doet daarbij veel aan yoga. Daardoor verhoog je de kans voor jezelf natuurlijk. Maar Ryan is ook bereid geweest om offers te maken en is altijd al een hele goede professional geweest."

De voormalige international van Wales kan dit seizoen zijn twaalfde landstitel vieren met Manchester United. "Het is mooi om zo geroemd te worden door je manager", reageert Giggs op de lovende woorden van Ferguson. "Hij is altijd de eerste geweest die het me vertelde als ik niet goed speelde of dat ik uit vorm was."

"Ik ben blij dat ik nog altijd kan voetballen en geniet er nog steeds volop van. We (Giggs en Ferguson) praten nu veel meer en zijn ook eerlijk tegen elkaar. We hebben een goede relatie en dat is een van de redenen dat ik nu nog steeds speel", aldus Giggs.