Castaignos: "Ik denk dat ik op de goede weg ben"

Luc Castaignos is onder trainer Mario Been zeker van een basisplaats bij Feyenoord. De jonge spits denkt dat hij de goede weg is ingeslagen.

De aanvaller weet inmiddels hoe het werkt in de top. "Als spits word je afgerekend op je doelpunten. Dit is mijn eerste jaar bij de selectie en daarin wil ik me ontwikkelen als speler en als persoon. Ik denk dat ik op de goede weg ben", zegt de spits in een interview met Feyenoord TV.

In de hoofdmacht is de druk groter dan in de jeugd. Toen hij in de laatste zeven wedstrijden van 2011 vijf keer scoorde nam de druk af. "In de jeugd had je alle rust. Als ik twee wedstrijden niet scoorde, dacht ik: het komt wel weer. Maar druk hoort bij het voetbal, zeker als je de spits van Feyenoord bent. Daar moet je mee om kunnen gaan."

Castaignos kent zijn sterke en zwakke punten. Hij weet hier goed mee om te gaan. "Leeftijd moet daarbij geen rol spelen. Dat wordt vaak als excuus gebruikt, maar dat vind ik onterecht. Als je in het eerste speelt moet het niet uitmaken hoe oud je bent."

Het is echter de vraag hoe lang Castaignos nog in het shirt van Feyenoord speelt. Hij staat in de belangstelling van Inter. Feyenoord vraagt vijf miljoen euro en Inter heeft drie miljoen euro over voor de spits.