[FA Cup] Arsenal alsnog door, treffer Van Persie

Arsenal heeft zich alsnog geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Na het verrassende gelijkspel in eigen huis tegen Leeds United, werd de Championship-club op Elland Road met 1-3 verslagen. Robin van Persie maakte als invaller een einde aan de bekerdroom Leeds.

Arsenal begon zonder Cesc Fabrégas en Van Persie in de basis, maar Wenger had voor de replay in Leeds voldoende grote namen opgesteld om de volgende ronde te bereiken. Eén van die grote namen zette The Gunners al na vijf minuten op voorsprong. Samir Nasri bekroonde een vloeiende aanval met een keurige afronding, waardoor Leeds-doelman Kasper Schmeichel kansloos was.

Leeds werd net als in Londen teruggedrongen, maar dit keer bleek Arsenal scherper voor het doel van Schmeichel. Vijf minuten voor de pauze kwamen de bezoekers op 0-2. De verdediging van Leeds kreeg de bal niet goed weg, waardoor rechtsback Bacary Sagna kon oppikken. De Fransman haalde vervolgens uit en zag zijn doelpoging in de bovenhoek verdwijnen.

Tot ieders verrassing kwam Leeds razendsnel terug. Bradley Johnson haalde van afstand prachtig uit en klopte Arsenal-doelman Wojciech Sczcesny: 1-2. Leeds bleef daardoor in de wedstrijd, waardoor Wenger een snelle beslissing eiste met het inbrengen van Fabrégas en Van Persie. Laatsgenoemde besliste het bekerduel door een kwartier voor tijd binnen te koppen (1-3).