Voorzitter wil Dalglish voor lange termijn

Als het aan voorzitter Tom Werner ligt, blijft Kenny Dalglish ook na dit seizoen aan als manager van Liverpool. Volgens Werner is de 59-jarige Schot de 'ideale kandidaat'. "Hij voldoet aan alle criteria de we zoeken in de nieuwe manager." Dalglish werd begin van deze maand tot het einde van het seizoen aangesteld als opvolger van de ontslagen Roy Hodgson.

Dalglish is matig begonnen aan zijn tweede dienstverband bij de Reds, die hij eerder tussen 1985 en 1991 onder zijn hoede had. Zondag werd pas het eerste punt gepakt tegen Everton, nadat eerder verloren werd van Manchester United en Blackpool. Werner wanhoopt desondanks niet. "Kenny is extreem bekwaam, kan uitstekend met mensen omgaan en kent de filosofie van de club. Eigenlijk is hij alles waar we op gehoopt hadden."

"Ik kijk uit naar de vele overwinningen die we in de toekomst gaan boeken", vervolgt Werner. "We gaan keihard werken om weer succesvol te zijn. Maar dat kost wel de nodige tijd." Dalglish is erg geliefd onder de supporters. Hij pakte in totaal acht landstitels met Liverpool, waarvan drie als trainer.