'Contador krijgt volgende week duidelijkheid'

Eind volgende week wordt duidelijk of Alberto Contador wordt geschorst. Dat zegt de Spaanse wielerfederatie RFEC. De drievoudig Tourwinnaar werd tijdens de afgelopen Ronde van Frankrijk betrapt op clenbuterol, maar volgens hem is de vondst van het spierversterkende middel te wijten aan vervuild vlees. Contador en de internationale wielerunie UCI kunnen met extra argumenten de definitieve beslissing nog uitstellen tot half februari.

Juan Carlos Castano, voorzitter van de RFEC, verwacht komende maandag de uitspraak van de UCI te ontvangen. Daarna duurt het nog enkele dagen voordat de tuchtcommissie van de RFEC uitspraak doet. Contador hangt een schorsing van twee jaar boven het hoofd. Eerder zei de Spanjaard, die dit jaar uitkomt voor Saxo Bank-SunGard, dat hij bij een schorsing overweegt te stoppen.

Contador won in 2010 zijn derde Tour de France, maar eind september kwam naar buiten dat bij een dopingtest op de tweede rustdag van de Tour vijf picogram clenbuterol in zijn bloed was gevonden. Het middel was vervolgens ook in de B-staal zichtbaar.


'Contador krijgt volgende week duidelijkheid' (Foto: Novum)