Sulejmani: "Ik heb me verdrietig gevoeld"

Miralem Sulejmani kijkt terug op een bewogen periode uit zijn carrière. De peperdure aankoop van Ajax hoopt eindelijk van waarde te kunnen zijn.

Nog geen jaar geleden moest Sulejmani trappen lopen in de ArenA, als straftraining. De speler zat in een moeilijke periode. "Een periode waarin ik me verdrietig heb gevoeld", zegt hij in een interview met De Pers. "Maar terugkijken op het verleden, daar kom ik niet verder mee."

Sulejmani wil alleen vooruit kijken. "Ik voel vertrouwen van de nieuwe trainer, hij praat met me. Ik ken hem nog als voetballer, hij was erbij toen Oranje Joegoslavië met 6-1 versloeg op Euro 2000. Hij was een topspeler, dat merk je nu ook als trainer."

Even leek Sulejmani Ajax te verruilen voor West Ham United of Vitesse, maar hij is nu blij dat dat niet doorging. "Ik heb veel gepraat met mijn familie, met mijn zaakwaarnemer en uiteindelijk besloten om niet weg te gaan. Veel goede spelers van Ajax vroegen me om te blijven, dat deed me erg goed. Bovendien ging Ajax Champions League spelen, dat is voor iedere voetballer een droom."

Ondanks de zware tijd bij Ajax heeft de 22-jarige Servië bijna altijd een lach op zijn gezicht. "In mijn optiek kun je beter lachen dan huilen als het niet goed gaat. Wat heb je er aan om treurig te zijn? Positief denken, dat is de manier om te winnen, daar ben ik van overtuigd."