Verbeek: "Mijn vrienden vinden mij geen hork"

AZ-trainer Gertjan Verbeek herkent zich wel in het beeld wat onlangs van hem in Voetbal International geschetst werd. Volgens het blad zijn er twee Verbeken en weet je nooit wie je tegenover je krijgt. "Ik herken mezelf daar wel in", zegt Verbeek tegen De Pers. "Maar soms denk ik ook: het is maar wie je wilt zien. Mensen kleuren het beeld van je zelf in. Mijn vrienden vinden mij geen hork."

Verbeek is zich wel bewust van zijn 'horkerige' imago, maar denkt niet dat hij daar wat aan kan veranderen. Als voorbeeld haalt hij de aanvaring met Pieter Huistra aan. "Huistra geldt als ideale schoonzoon, maar hij heeft me 25 minuten laten wachten bij een persconferentie", begint Verbeek.

"Toen ben ik zelf begonnen, omdat de bus zou vertrekken en ik de journalisten van dienst wilde zijn. Toen ik bezig was, kwamen ze binnen, hij en die persvoorlichter. Niemand die zijn excuses aanbood. Ik werd zelfs geïnterrumpeerd. En dan ben ik zeker de hork als ik daar op reageer. Zeg nou zelf: wie was er nou onbeleefd?"