Twente: "Akkoord over uitbreiding is voorbarig"

FC Twente heeft nog geen akkoord bereikt over de verdere uitbreiding van de Grolsch Veste, zoals eerder werd gemeld. Voetbal International schreef gisteren dat Twente het stadion gaat verbouwen tot een capaciteit van 32.000 plaatsen. Volgens de landskampioen is het echter nog lang niet zo ver. "Er ligt een uitgewerkt plan, ja", erkent Twente-commissaris Hennie Ten Hag in TC Tubantia.

"Maar het wachten is op een subsidie van 2,5 tot 3 miljoen euro van de provincie als bijdrage in aanpassing van de infrastructuur rond het stadion. Die gaat in totaal vijf miljoen kosten. Provinciale Staten moeten daar nog mee akkoord gaan", gaat Ten Hag verder. "Komt die subsidie er niet dan gaat de hele operatie niet door."

FC Twente heeft zelf niet het geld die subsidie te betalen. "Iedereen is optimistisch en wil graag, ik zelf ook, maar we kunnen de bouwcombinatie nu nog geen opdracht geven." De Tukkers verhuisden in 1998 naar het huidige stadion, dat in 2008 werd uitgebreid van ruim 13.000 naar 24.000 zitplaatsen.