[PDC] Webster, Thornton naar achtste finales

De eerste spelers die voor de achtste finales van de PDC World Darts Championship geplaatst zijn, zijn bekend. Mark Webster, Peter Wright en Robert Thornton hebben vandaag allen hun partij in de middagsessie van vandaag in winst weten om te zetten.

Webster trof in de tweede ronde Ronnie Baxter, die in de eerste ronde onze landgenoot Roland Scholten wist te verslaan. Het vershil tussen beide darters was niet eens zo groot. Beide spelers speelden drie sets tot de beslissende vijfde leg. Daarin was Webster telkens de sterkste. Hij wist ook de vierde set te winnen en zodoende pakte de Welshman een klinkende 4-0 overwinning. In de achtste finales treft de oud-winnaar van Lakeside de winnaar van de partij tussen Colin Lloyd en Mark Hylton.

Wright nam het in de tweede ronde op tegen Paul Nicholson. Wright profiteerde, net als in de eerste ronde tegen Co Stompé, opnieuw optimaal van het gestuntel van zijn tegenstander Nicholson. De Aussie speelde sterk, maar faalde op de dubbels. Wright wist hier optimaal van te profiteren en won zelfs uiteindelijk verrassend met 4-2. In de achtste finales wacht mogelijk een confrontatie met Phil Taylor. Hij moet eerst zien af te rekenen met Per Laursen.

Thornton kende geen moeizame mieddag tegen Andy Hamilton. The Thorn stond geen set af en won met 4-0. Thornton speelde goed, maar had de overwinning vooral te danken aan het matige spel van Hamilton. The Hammer gooide zes keer een 180'er, maar wist slechts vijftien procent van zijn dubbels te raken. Thornton profiteerde hier optimaal van en won uiteindelijk zonder setverlies. In de achtste finales treft hij Adrian Lewis of Mark Dudbrigde.