FC Den Bosch - FC Zwolle naar 20 december

Koploper FC Zwolle moet op maandag 20 december de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch inhalen. De club protesteerden tevergeefs tegen die datum.

De competitiewedstrijd werd de afgelopen weken al twee keer afgelast, waarna de KNVB besloot om volgende week maandag aan te wijzen als nieuwe speeldatum. Eric Botteghin en Martin Guarino hadden echter al een ticket geboekt voor een vakantie in hun vaderland, waarna Zwolle in beroep ging.

"Voor beide teams zijn er geen enorme belangen, ik zie niet in waarom dit duel niet ergens in januari gespeeld kan worden. Maar de KNVB was halsstarrig", zegt Zwolle-coach Art Langeler in De Stentor. "Ik heb niet de indruk dat zij zich goed in de materie hebben verdiept."

Voor FC Zwolle is de vakantie nu een paar dagen korter geworden. "Ik vind de vakantie zo erg kort, je houdt maar anderhalve week over terwijl we toch al vanaf de eerste week van juli bezig zijn", aldus Langeler. De trainer beseft echter dat de KNVB in haar recht staat, want in dezelfde week wordt ook nog een bekerronde gespeeld.