Luijckx: "Bulykin is een echte spits"

Kees Luijckx beleefde zondag een onplezierige terugkeer bij ADO Den Haag. Hij verloor met zijn huidige club NAC Breda kansloos met 3-0 bij de club waarvoor hij het voorgaande half jaar uitkwam. Zijn directe tegenstander Dmitri Bulykin blonk uit.

"Dit is pijnlijk en vervelend", zegt Luijckx tegen Goal.com. "We krijgen heel snel een doelpunt tegen en dan speel je ADO in de kaart, omdat ze zich heel ver laten terugzakken op eigen helft. Het was een pechmoment. De vrije trap van Verhoek gaat op de lat en daarna gaat de bal via een kleine carambole tussen Gilissen en Bulykin in het net. De 2-0 was een goede aanval van ADO. Na die tegengoal moet je je eigen ding blijven doen en dat hebben we een beetje nagelaten. Ook al gaat het soms minder, je moet altijd je afspraken nakomen. Mijn gevoel was dat we vandaag ons koppie iets te snel lieten hangen. Dat is jammer."

"Ik denk dat ADO in vergelijking met vorig seizoen vooral voorin er veel kwaliteit heeft bijgekregen. Daardoor gaat het hele team beter functioneren", vervolgt Luijckx. De voornaamste aanvallende versterking is de Rus Dmitri Bulykin. Zondag was hij ook weer doorslaggevend met een doelpunt en twee assists. Bulykin was de directe tegenstander van Luijckx. "Op die momenten stond hij toevallig niet bij mij, maar als jouw directe tegenstander scoort is dat niet leuk. Aan de ander kant: Wat kan je doen aan die eerste goal. Hij is een lastige speler. Zijn kracht is dat hij heel balvast is. Je kunt zien dat het een echte spits is. Hij beheerst de kleine dingetjes die een spits moet beheersen. Het is wel bijzonder dat ADO nu zulke jongens heeft."

Luijckx speelde de afgelopen twee duels als centrale verdediger en dat bevalt hem goed. "Op dit moment speel ik graag centraal achterin omdat ik voel dat het team daardoor beter gaat functioneren. Alhoewel dat vandaag natuurlijk niet zo was. Ik denk dat ik op die positie van meerwaarde ben voor NAC. Wat mij betreft ga ik daar de komende wedstrijden mee door."