Dierenliefhebbers willen ontsnapte stier redden

Dierenliefhebbers uit het hele land willen massaal voorkomen dat de stier die woensdagochtend uit een islamitisch slachthuis in Arnhem ontsnapte, wordt geslacht. De Telegraaf schrijft dat zich bij de krant talloze particulieren, stichtingen en dierenwelzijnsorganisaties hebben gemeld die het leven van het dier willen redden.

De stier zorgde woensdagochtend voor opschudding toen hij uit een slachthuis ontsnapte. Hij rende de straat op en beschadigde twee passerende auto's, maar niemand raakte gewond. Het dier belandde uiteindelijk in een busremise, waar het anderhalf uur na zijn ontsnapping met een verdovingsgeweer werd uitgeschakeld.

Door de zware verdoving die de stier heeft gehad, is het dier niet meer geschikt voor consumptie. Hij kan daarom niet worden geslacht. Als het aan dierenliefhebbers ligt, gebeurt dat helemaal niet.

Kinderboekenschrijfster en dierenliefhebster Bibi Dumon Tak zamelde geld in om het rund te kopen en nam contact op met het slachthuis. De eigenaar is volgens haar bereid de stier te verkopen, maar denkt nog na over het bod van de schrijfster. Dumon Tak wil de stier onderbrengen in het koeienrusthuis van Stichting de Leemweg in het Friese Zandhuizen.