Tung wil volgend jaar naar Formule 1

Ho-Pin Tung rijdt al drie seizoenen in de GP2 en zou in het volgende seizoen aan de start van de Formule 1 willen verschijnen. Dit liet de Chinese Nederlander, die al een jaar lang de derde coureur van Renault F1 is, vandaag weten.

Tung maakte afgelopen weekend zijn rentree in de GP2, nadat hij drie maanden aan de kant stond. Een blessure aan zijn rug was hier verantwoordelijk voor. Toch kende de coureur geen gelukkige terugkeer op het circuit, aangezien hij zaterdag uitviel, vanewge problemen met de koppeling. Gisteren bereikte hij de finish wel en deed dat als veertiende.

"Ik voelde me goed in de auto en de wagen was uitstekend. Alleen de voorbereidingstijd was absurd kort," blikte Tung terug. "Ik vond het erg fijn om weer achter het stuur te zitten. Alleen jammer van de eerste race. Bij de start ging de koppeling kapot en daarna had ik grote problemen met terugschakelen. Bij mijn pitstop gaf de koppeling defintief de geest. In de tweede race ging het een stuk beter."

Tung richt zich vanaf nu volgend jaar. Vanaf dat moment wil hij graag in de Formule 1 actief zijn. "Ik wil de eerste Chinese Formule 1-coureur worden", waren zijn strijdlustige woorden.