Wenger: "Alle interlands in één maand spelen"

Arsenal-trainer Arsène Wenger heeft een nieuw proefballonnetje gelanceerd. De Fransman stelt voor om alle interlandwedstrijden voortaan in één maand af te werken. Het is een van de manieren om de speelkalender voor de voetballers aan te passen.

"Een verandering is noodzakelijk. Het is echt niet zo dat een clubmanager zich altijd wil afzetten tegen het feit dat spelers voor hun land uitkomen. Want ik ben uiteraard ook blij en trots dat mijn spelers international zijn. Je moet echter het belang van je club in ogenschouw nemen en daarvoor vechten. Dat leidt tot conflicten met de nationale bonden," zei Wenger.

"Het is beter om te zeggen 'hier heb je een maand mijn spelers, en speel in die periode je wedstrijden.' Een mooi voorbeeld is de oefeninterland tussen Engeland en Frankrijk die binnenkort wordt afgewerkt. De spelers komen op maandag samen. Ze kunnen die dag niets meer doen, want veel spelers komen op zondag in actie."

"Op dinsdag, een dag voor de interland, kunnen ze ook niet veel doen. Ze spelen woensdag en gaan dan weer naar hun club. De bondscoach krijgt niet de tijd om fatsoenlijk met zijn spelers te werken en ze beter te leren kennen. Ik zie niet in wat een dergelijke programmering aan voordelen biedt voor de bondscoaches," sloot Wenger zijn betoog af.