Boschker: "Nooit een uitleg gekregen"

Sander Boschker baalt van zijn reserverol bij FC Twente, en vooral omdat trainer Michel Preud'homme nooit tekst en uitleg heeft gegeven.

Boschker mocht zaterdag tegen PSV (0-1 winst) invallen toen Nikolay Mihaylov in de slotfase geblesseerd raakte. De ervaren doelman moest bij de komst van Preud'homme zijn plek afstaan aan Mihaylov. "Ik vind het een beetje vreemd hoe het is gegaan. Ik heb nooit iets van uitleg gekregen", zegt Boschker daarover in De Telegraaf.

Jarenlang was Boschker de eerste keeper, en het huidige Champions League-seizoen had een kroon op zijn carrière moeten worden. "Vooral bij de Champions League-wedstrijden is het heel moeilijk om je erbij neer te leggen, dat je op de bank zit. Toen we vorig seizoen kampioen werden, zag ik het als een bonus dat we Champions League gingen spelen."

Mihaylov kan woensdag waarschijnlijk weer in actie komen. Twente gaat dan op bezoek bij Werder Bremen. "De Champions League, dat was het enige dat er aan mijn carrière ontbrak. Dan is het pijnlijk als je dat misloopt."