Van Marwijk: "Storm in glas water"

Bondscoach Bert van Marwijk begrijpt alle commotie bij Bayern München niet over de vermeende knieblessure bij middenvelder Mark van Bommel. "Het is allemaal zwaar overtrokken. Voor mij is het een storm in een glas water", liet Van Marwijk dinsdagavond in de SBS6-microfoon weten vlak voor het begin van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden in Amsterdam.

Van Bommel is voor dat duel zoals gebruikelijk basisspeler van Oranje. Eerder op de dag eiste zijn club Bayern München dat de aanvoerder terug naar Duitsland zou komen omdat hij geblesseerd zou zijn.

"Er is niet aan de hand", legde van Marwijk uit. "Er is niks kapot in zijn knie. Het gaat om een kleine slijmbeursontsteking. Daar heeft hij al enkele weken last van. Maar het levert geen enkel gevaar voor hem op om ermee te spelen. Mijn medische staf is daar heel duidelijk in geweest. Daarom stel ik hem ook gewoon op."

Van Marwijk erkende dat hij Van Bommel, tevens zijn schoonschoon, zelf min of meer de keuze had gelaten om al dan niet in actie te komen tegen Zweden. "Mark wilde gewoon spelen. Of ik al het gedoe van Bayern München begrijp? Ach, de belangen zijn tegenwoordig ook zo groot."

Van Marwijk: Storm in glas water
Van Marwijk: Storm in glas water (Foto: ANP)