PSV om de tafel met Afellay

Ibrahim Afellay staat in verregaande belangstelling van Atlético Madrid. Technisch directeur Jesus Garcia Pitarch bekeek hem tegen FC Groningen.

De aanvoerder van de Eindhovenaren heeft een aflopend contract bij PSV en mag derhalve gratis weg in de zomer. Atlético wil in de zomer dan ook toeslaan. Tegenover Voetbal International geeft de international aan op de hoogte te zijn van de interesse. "Het is nog veel te vroeg om over iets anders na te denken, ik richt me volledig op PSV."

PSV wil voorkomen dat Afellay gratis de deur uit loopt. De clubleiding heeft de middenvelder laten weten dat hij een verbeterd contract kan tekenen. "Ik heb hem daarover geïnformeerd en we hebben afgesproken dat we binnenkort om de tafel gaan", zegt technisch manager Marcel Brands tegenover hetzelfde medium.

De in Utrecht geboren middenvelder brak in 2003 door bij PSV. Na twee seizoenen als wisselspeler gefungeerd te hebben, werd hij basisspeler en groeide uit tot de leider van PSV. In 2007 maakte hij zijn debuut in het Nederlands elftal. De zaakwaarnemer van Afellay heeft tegenover VI laten weten dat er liefst zestien clubs hebben geïnformeerd naar de diensten van de middenvelder. Geen van allen werd concreet.