Seedorf: "Ik vond het eervol dat Jol mij belde"

Clarence Seedorf keert komende week met AC Milan terug in Amsterdam. De oud-Ajacied werd deze zomer gepolst door Martin Jol.

Seedorf, die Ajax vijftien jaar geleden verliet, speelt dinsdag met Milan in de Champions League tegen Ajax. De Amsterdammers probeerden de middenvelder tevergeefs terug te halen naar de hoofdstad. "Ik vond het eervol dat Jol belde, de manier waarop hij me benaderde sprak me erg aan", zegt Seedorf tegen Voetbal International.

"Hij spreekt duidelijke taal en heeft een goede voetbalvisie. En Ajax blijft een prachtige club. Maar ik ben nog niet klaar bij AC Milan", vervolgt de oud-Ajacied, die al enkele jaren buiten beeld is voor het Nederlands elftal. Seedorf zag zijn voormalige werkgever Ajax vorige week onderuit gaan tegen Real Madrid, waarvoor hij ook uitkwam.

"Ik was onder de indruk van Real. Zo agressief en compact had ik ze lang niet gezien. Ajax had het moeilijk, omdat ze veel ruimte tussen de linies weggaven. Daar maakte Real dankbaar gebruik van", besluit Seedorf. Ajax verloor het duel in Madrid met 2-0, maar mocht doelman Maarten Stekelenburg danken voor het uitblijven van een grote nederlaag.