Boullier: "Renault niet in financiële problemen"

Teambaas Eric Boullier heeft de geruchten dat het Formule 1-team van Renault in de financiële problemen zit ontkend. Volgens de geruchten zou het team F1-baas Bernie Ecclestone gevraagd hebben om de commerciële gelden voor 2011 vervroegd te mogen ontvangen, iets wat de andere teams tegengehouden hebben.

Volgens het Duitse Auto Motor und Sport hebben de recente sponsordeals niet genoeg bijgedragen aan het binnenbrengen van geld, terwijl de betalende coureur Vitaly Petrov slechts één miljoen euro heeft binnengebracht. Naar verluidt had de Rus ongeveer vijftien miljoen beloofd.

"Dat zijn de gebruikelijke spelletjes die gespeeld worden om ons imago te schaden. Er is niets over te zeggen, er zijn geen problemen," zei Boullier tegen persbureau AFP.

Wel geeft hij toe dat de ontwikkeling van de bolide vertraging oploopt omdat er niet genoeg geld voorhanden is om nieuwe delen te ontwikkelen. "Ik moest geld uitgeven om de R30 te voltooien en de ontwikkeling van de R31 te starten. Zoals bij een normaal bedrijf heb ik de aandeelhouders gevraagd om ons te helpen. We hebben televisiegelden die er aan zitten te komen, dus waarom deze niet eerder opeisen?"

"We hebben drie sponsoren voor de auto vastgelegd en er zitten nog twee aan te komen. Gun ons wat tijd, want als je een contract tekent dan wordt het geld de volgende ochtend nog niet meteen overgemaakt."